Heti vuodenvaihteen jälkeen

Tämän aikamääreen kuulin uimahallin pukukopissa, kun eräs uimari tiedusteli toiselta, että koska aloitat kuntosalilla käynnin, vai oliko se jonkin muun liikuntaharrastus, uudelleen.

Elettiin lokakuun loppua.


Näin me paketoimme vuoden pätkiksi. Lokakuussa jo mietitään, että heti vuodenvaihteen jälkeen, niin siihen pakettiin meni kaksi kuukautta. Seuraavaksi heti talvilomien jälkeen. Heti pääsiäisen jälkeen, heti kun koulu loppuu, kesälomien jälkeen, katsotaan nyt kun saadaan mökki talvikuntoon ja sitten taas heti vuodenvaihteen jälkeen ellei väliin mahdu kohta joulun jälkeen. Mukana voi olla vaihtelevasti henkilökohtaisia etappeja vuoden varrelle; isot syntymäpäivät, uusi työ, häät, rippijuhlat, eläköityminen, lomamatkat jne. joilla saadaan omaa toisten aikatauluista eroavaa kiritystä ajan juoksulle.


Edellä kuvaamani on mielestäni parhaimmillaan ”sitku” -suunnittelua ja -elämää. Tästähän meitä varoitetaan. Elämällä katsoen aina kauas horisonttiin unohdetaan käsillä oleva ihana päivä. Ja vaikka ei ehkä ihana, niin arvokas päivä kuitenkin.

Suhtaudutaan myönteisellä asenteella käsillä olevaan. Ehkä ei jokaisesta kompastumisesta ole tarpeen olla kovin kiitollinen, mutta takaisin jaloille pääsystä on. Ei sillä etteikö tulevasta saisi nauttia ja sitä suunnitella onhan se hauskaa ja piristävää. Tasapainoa kuintenkin suosittelen.


Nautitaan päivistä kaikista, kun ne eteen tulevat. Mukaan mahtuu ankeampaa ja ihanampaa. Joskus toivoisi ajan pysähtyvän ja toisinaan kääntäisi vauhtipyörää vimmatusti. Taaksepäin katsoessa vuodet ovat vilistäneet hurjaa vauhtia kuitenkin. Aikaa meillä kaikilla on joka päivä yhtä paljon, hengähdetään hetki ja otetaan ilo irti pienestä joka päivä. Näin ne suuret suunnitellut tapahtumat saavat oikeat mittasuhteet; nautitaan niistä etukäteen ja ajallaan ja sitten vielä jälkikäteen muistoissamme.


Hyvää vuotta 2019 Sinulle!